Historik.

A link to the past

Linköpings Rugbyklubb är en ung klubb som bildades 1998 som ett farmarlag till dåvarande elitserieklubben Troján i Norrköping.

Först 2004 ställde Linköping upp med ett eget lag i seriespel i dåvarande div 1. Damerna är fortfarande ett farmalag åt Troján som spelar i elitserien.

I början fick Linköpings rugbyklubb mest spelare som var universitetsstudenter vilket har medfört att laget har omformats inför varje säsong. Linköping började därför 2007 satsa aktivt på att ge klubben en lokal förankring för att stabilisera laget och därmed skapa förutsättningar för bättre prestationer. Detta gjordes genom att en ungdomssektion startades och Linköpings ungdomar kan äntligen börja spela rugby i Linköping.

Linköpings topp än så länge är 2007 då man kvalade upp till allsvenskan.

Under 2003 arrangerade och spelade våra damer mot skottlands damer här i Linköping. Herrarna var i Wales och spelade en träningsmatch mot ett av deras Collegelag. 2009 och 2010 var Linköpings herrlag i Skottland och tränade och spelade med ett skottskt liga lag.